Nordthy indvier nye lokaler i udvidelse til flere millioner

11. Oktober 2019.

Meget har ændret sig, siden Søren Lukassen som 20-årig startede i farens firma. Netop nu rykker snackselskabet i større lokaler for at følge med den hidsige vækst, som ellers langt fra altid har været hverdagskost. “Nu får vi betalt lidt tilbage igen,” siger han.

De nye lokaler, er blevet bygget for at imødekomme Nordthys hastige vækst. Tocifrede vækstrater har præget selskabet siden 2015, hvor Nordthy lancerede sit eget brand, som i dag udgør hele 70 pct. af forretningen, fortæller Søren Lukassen, der driver virksomheden med sin bror Lars Lukassen.

“Det tager nogle år at lukke alt ned og komme videre, ud på den anden side, men det er gået rigtig stærkt de sidste fire år.” – Søren Lukassen, Direktør og ejer, Nordthy.

Udover selskabets eget brand består den resterende forretning af 10 pct. private label, hvor Nordthy leverer til bl.a. Netto og Rema 1000, mens 20 pct. kommer fra salg af andre produkter via agenturaftaler.

Startede med kagebiler for 53 år siden

Selvom Søren Lukassen og Lars Lukassen går i deres fars fodspor, er Nordthy meget langt fra der, hvor faren Børge Lukassen startede for 53 år siden. Dengang begyndte Børge Luksassen at køre rundt med kagebiler, og sælge til de lokale butikker i Thy.

Gennem årene voksede foretagendet, det blev til flere kagebiler, som dækkede hele Nordjylland. “Vi var de sidste grossister, der var tilbage i Danmark med kørende salgsbiler. Der havde vi købt 12-14 kolleger op,” husker 53-årige Søren Lukassen, der selv startede med at arbejde i virksomheden som 20-årig. “Men kæderne begyndte mere, og mere at tage tingene ind på deres eget centrallager, og det hele var “møj” mere topstyret. Vi startede ved årtusindeskiftet med at få noget agentur i Europa, for vi kunne godt se, at rejsen med salgsbilerne ville slutte på et tidspunkt,” fortæller Søren Lukassen.

“Der har været nogle knap så sjove år, og nu får vi betalt lidt tilbage igen.”

FødevareWatch

Close Menu