Slikekspert i voldsom vækst: Nu er der brug for langt mere plads

8. Juni 2020. 

“Det gælder om at sprede sig og have mange produkter. Og så er Nordthy altså ved at være et godt navn.”
Sådan lyder det Søren Lukassen, der er direktør og medejer hos Nordthy ved Thisted.

Nordthy er en grossistvirksomhed med over 1.000 varenumre – alt lige fra kiks og ketchup til kager, konfekture og knasende nødder. Og varesortimentet bare vokser og vokser.

– Der kommer flere varer til, end der ryger ud – og det giver pladsudfordringer, siger direktøren.

I 2019 udvidede virksomheden i på Rubinvej 61 med 2.600 kvadratmeter, hvoraf de 2.000 bruges til lager. Det rækker slet ikke.

– Vi vil gerne udvide med yderligere 2.600 kvadratmeter, for vi kan slet ikke være her, siger Søren Lukassen, mens han viser rundt i lokalerne, der blev taget i brug i efteråret.

– Her er allerede fyldt overalt, siger han.

Nordthy er i dialog med Thisted Kommune om udvidelsen. Det kræver dog dispensation for de gældende byggeregler i Østerild by.

– Som erhvervsvirksomhed må vi have en byggeprocent på 30, hvilket vi har nu. Men i Frøstrup og andre mindre byer i området er den på 50 procent, så vi håber på, at vi får lov, siger Søren Lukassen.

Landinspektøren har allerede været forbi for at sætte markeringspæle i jorden.

– Vi er så småt i gang, siger Søren Lukassen.

Siden Sørens far, Børge Lukassen, i 1966 stiftede B. Lukassen´s kager har der været fokus på produktudvikling.

– Det er en del af vores strategi, at vi skal være innovative. Tingene ændrer sig hele tiden – engang var det jo populært med tvebakker og rutebiler, siger Søren Lukassen, mens han viser det nyeste skud på stammen frem – frugtstænger.

– Det er ikke nogen ny idé, men hidtil har der været få producenter på det marked. Det marked vil vi have en del af, siger Søren Lukassen om fremtiden for frugtstængerne, der bliver produceret i Højslev ved Skive.

Produceret i udlandet
Det er ellers ikke mange af de 1.000 varenumre, der bliver produceret i Danmark; Nordthy har aftaler med fabrikker over hele Europa. Nødderne er blandt andet fra Grækenland, og de små müslibarer produceres i Ukraine.

De fleste varer fragtes til Østerild, hvor de pakkes i kvartpaller eller pallerammer – alt efter kundens ønske.

I det hele taget bliver der gjort meget ud af emballagen hos Nordthy.

– Der bliver spist meget af vores snacks-to-go. Det viser, at det er helt vildt, hvad det gør ved produktet, at det kommer i en æske, der kan lukkes, siger Søren Lukassen og sammenligner med de klassiske saltstænger. De drysser og kræver et glas.

Turbulent forår
Foråret 2020 har været en turbulent periode for den familiedrevne virksomhed i Østerild.

– Vores grænsehandel gik fra 100 procent til nul på ingen tid, ligesom salget til campingpladser også røg sig en tur. Til gengæld har vi solgt meget til netbutikker – blandt andre Nemlig.com, og vi har også oplevet et øget salg i almindelige butikker, der ligger i området mellem grænsen og op til Kolding. Det har været en underlig sammensætning, siger Søren Lukassen.

Nordthy har de seneste fire-fem år øget omsætningen betragteligt.

– Væksten har ligget på 30 procent fra år til år, og vi tror på, at det fortsætter, siger han.

Nordthy, som har 70 ansatte på lønningslisten, leverer varer til hele Europa. De nyeste områder i porteføljen er Island og Grønland.

– De er helt vilde med vores frugtstænger, siger han.

Knap nok er frugtstængerne gået fra idé til at være et færdigt produkt, før et nyt er på vej.

– Vi vil lave mandler med chokolade, og så får vi også Thygummi i fire smagsvarianter, siger Søren Lukassen, der ikke er i tvivl om, at virksomheden er med til at sætte Thy på landkortet.

Food Supply

Close Menu