Nordthy fordobler overskuddet hvert år – igen tvunget til at udvide

27. Juni 2022.

De seneste år er grossistvirksomheden Nordthys domicil i Østerild vokset kraftigt. Nu har firmaet købt de tre nabogrunde for at udvide igen.

ØSTERILD: Kører man på Aalborgvej -omfartsvejen -forbi Østerild, kan man ikke undgå at lægge mærke til virksomheden og dens domicil.

Det er de seneste tre år vokset med 6600 kvadratmeter.

Men domicilet bliver endnu lettere at få øje på i fremtiden.

Nordthy, hvis varer er at finde i de fleste danske supermarkeder, er nemlig gået i gang med det hidtil største byggeri og udvider nu med cirka 10.000 kvadratmeter, så domicilet bliver dobbelt så stort.

-Selvom vi i juli sidste år tog en tilbygning på 4000 kvadratmeter i brug, har vi allerede for lidt plads, siger Søren Lukassen, der sammen med sin bror, Lars Lukassen, udgør direktionen i Nordthy.

-Udfordringen var, at vi ikke kunne bygge mere på vores nuværende adresse -fordi der var for lidt plads.

Men vi har talt med vores tre naboer, købt deres huse og har raget dem ned. Så nu er vi så småt i gang med at bygge et 10.000 kvadratmeter nyt lager, siger han.

Udvidelsen kommer til at koste 35-40 millioner kroner og skal stå færdig i december 2022.

På nuværende tidspunkt er byggefirmaet gået i gang med at lave fundamentet.

– Vi har haft håndværkere gående næsten konstant i tre år, så nu håber vi på, at denne udvidelse er tilstrækkelig i flere år frem, siger Søren Lukassen.

Fordobler overskuddet hvert år.

Nordthy er en grossistvirksomhed med over 1000 varenumre – alt lige fra brød og kage til slik, krydderier, flødeboller og andre lækkerier i hylderne.

Virksomheden blev til i 1966, da Søren og Lars Lukassens far, Børge Lukassen, etablerede B. Lukassen’s Kager.

I begyndelsen leverede han tvebakker og kager til de lokale købmænd, men siden har virksomheden satset på flere andre produkter.

For nogle år siden begyndte man at sælge varer under sit eget mærke “Nordthy“, og det har givet bonus.

Regnskabet, som Nordthy netop har offentliggjort, viser et rekordoverskud på 28,8 millioner kroner – stort set en fordobling i forhold til året før.

Faktisk er virksomhedens overskud i grove træk fordoblet hvert år siden 2017.

-Det er jo også årsagen til, at vi bliver nødt til at udvide i Østerild. Den øgede aktivitet kan mærkes, siger Søren Lukassen.

Kigger på opkøb.

De seneste otte år har Nordthy hvert år øget omsætningen med 30 procent.

Og det har blandt andet krævet mere plads, men Søren Lukassen afslører også, at familievirksomheden overvejer at gå en anden vej for fortsat at blive større.

-Vi kigger på, hvilke muligheder der er for opkøb, siger han.

-Vi kan ikke blive ved med at vokse organisk. Derfor ser vi på mulighederne for at købe en virksomhed, men det skal give mening i vores nuværende virksomhed, og vi skal finde det rette, siger Søren Lukassen, der ikke har travlt med at foretage et opkøb.

-Lige nu har vi nok at se til, tilføjer han.

Det vil dog ikke være første gang, hvis Nordthy foretager et opkøb.

I 2010 overtog man BE Kager i Rødekro. Det er efterfølgende blevet Nordthys brohoved til det tyske marked, der er specielt lukrativt lige syd for grænsen.

Kan ikke fordoble overskud igen.

Lige nu har Nordthy dog fokus på at få den nye tilbygning i Østerild færdig. Og med mere plads bliver der også brug for flere ansatte.

Således regner Søren Lukassen med at ansætte op mod ti nye ansatte det kommende halve år.

-Det bliver både indenfor salg, lager og kontoransatte, siger han.

Det er også årsagen til, at Søren Lukassen regner med, at overskuddet i 2022 vil være mindre eller på linje med 2021.

-Vi kommer til at øge omkostningerne med flere ansatte og et byggeri, der er ved at være færdigt. I den første del af året har salget været bedre end sidste år – og bedre end budgetteret, men vi kommer nok til at opleve et overskud på linje med 2021 eller lidt mindre, da vi øger omkostningerne for at kunne vokse mere i årene fremover, siger han.

Nye varenumre hvert år.

Det, der driver væksten hos Nordthy, er dog evnen til at finde eller udvikle nye produkter.

Nordthy er ifølge Søren Lukassen nødt til at få 150-200 nye varenumre hvert år -Hvis vi ikke gør det, taber vi omsætning, da en vare kun sælger godt i højst to år, før den bliver overhalet af noget nyt. Så vi er tvunget til hele tiden at finde på noget nyt, siger han.

I dag er det Søren Lukassen og hans bror Lars Lukassen, der kører den 56-årige virksomhed videre efter deres far, men det er i ordets virkelige forstand en familievirksomhed, hvor flere generationer er ansat.

– Nordjyske

Close Menu