Slik og kager fra Nordthy: Det er lovligt at synde op til jul

20. december 2019.

December er en hektisk måned for de fleste – men for virksomheden Nordthy i Østerild giver julen ikke kun travlhed i årets sidste måned.

Siden oktober har der stået jul på alle ordrer – det er blandt andet blevet til over to millioner jule-småkager.

– Når det gælder jul, er vi meget bundet af traditioner. Det er lovligt at synde op til jul, konstaterer medindehaver Søren Lukassen.

Virksomheden blev startet i 1966 af Søren Lukassens far, Børge Lukassen. Under navnet B.lukassens Kager kørte han landet rundt og solgte kager og tvebakker.

– Det var et rakkerliv. Jeg var aldrig hjemme, husker Børge Lukassen.

Men danskernes spisevaner ændrede sig. Salget af tvebakker faldt markant, og da de store dagligvarebutikker samtidig selv begyndte at have slik og kager på eget lager, besluttede familien bag grossistvirksomheden i Thy at skifte taktik.

– Enten skulle vi lukke, eller også skulle vi helt lægge om, siger Børge Lukassen.

Virksomheden begyndte at købe sine varer fra udenlandske fabrikker, og det har gjort en stor forskel.

– Vi sidder hele tiden og kigger efter nye ting og trends ude i verden. Vi har jo den fordel frem for en producerende virksomhed, at vi har måske 20 eller 30 virksomheder, der producerer for os. På den måde kan vi finde nogle spændende ting rundt omkring i hele verden, der så kan tilpasses det danske marked, fortæller salgschef Hans Peter Skjødt.

TV MIDTVEST

Close Menu